Kasza gryczana z papryką, rodzynkami i natką pietruszki

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

180g Kasza gryczana, sucha 1 szklanka
200g Papryka czerwona 1 sztuka
140g Papryka zielona 1 sztuka
150g Rodzynki sułtańskie
18g Natka pietruszki pęczek
25g Oliwki czarne, marynowane 10 sztuk
30g Oliwa z oliwek 3 łyżki stołowe
3g Sól biała duża szczypta
4g Pieprz czarny 4 szczypty

Wart. odżywcza / 100g

353
Energia
8g
Białko
64g
Węgl.
10g
Tłuszcze
7g
Błonnik

Kasza gryczana z papryką, rodzynkami i natką pietruszki

Cechy:
    Kuchnia:

      Klasyczna sałatka odżywcza do szkoły lub pracy. Idealnie smakuje, a połączenie i różnorodność kolorów wręcz zachwyca. Warto spróbować.

      • 25 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ugotuj kaszę gryczana wg wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.

      KROK 2: Paprykę i natkę pietruszki dokładnie umyj i osusz. Paprykę przekrój, usuń z niej gniazda nasienne, a nastpnie pokrój w ładną, równą kostkę. Natkę pietruskzi drobno posiekaj. Oliwki pokrój na małe plasterki.

      KROK 3: Rodzynki wsyp do małej miseczki, zalej wrzątkiem do ich wysokości i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź.

      KROK 4: Połącz wszystkie składniki, całość skrop oliwą z oliwek dobrej jakości. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem lub papryczką chili.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 3 112 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Turecka chałwa z kaszy manny
      następny
      Orientalna kasza jaglana z cieciorką i granatem

      One Comment Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz