Kasza jęczmienna z cieciorką, fasolką szparagową i rzeżuchą

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

180g Kasza jęczmienna, perłowa, sucha 1 szklanka
85g Ciecierzyca z puszki 1/2 szklanki
250g Fasolka szparagowa, zielona, gotowana
3g Curry 1 lyżeczka
3g Papryka ostra, mielona 1 yżecz
5g Czosnek duży 1 ząbek
10g Rzeżucha garść
3g Sól himalajska 1 szczypta
2g Pieprz czarny 2 szczypty
20g Oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe

Wart. odżywcza / 100g

484
Energia
12,5g
Białko
87,5g
Węgl.
14g
Tłuszcze
11g
Błonnik

Kasza jęczmienna z cieciorką, fasolką szparagową i rzeżuchą

Cechy:
    Kuchnia:

      Danie oryginalne i bardzo smaczne. Szczególnie polecane wegetarianom ze względu na pełnowartościowe połączenie białek roślinnych. Łączy w sobie idealne połączenie smaków i kolorów. Zamiast kaszy jęczmiennej można użyć kaszy bulgur. Smacznego :)

      • 30 minut
      • Porcje 2
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ciecierzycę namocz na noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości według przepisu załączonego na opakowaniu (około 1 godz). Odcedź i dokładnie wystudź.

      KROK 2: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.

      KROK 3: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zeszklij posiekany drobno czosnek, a następnie pokrojoną na kawałki fasolkę i smaż kilka minut mieszając.

      KROK 4: Dodaj cieciorkę, kaszę jęczmienną i przyprawy, zmniejsz ogień i smaż jeszcze około 10 minut. Na koniec posyp całość rzeżuchą.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 2 600 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Kasza jaglana z grillowaną cukinią i jarmużem
      następny
      Koktajl jaglany z czereśniami i wiśniami

      Dodaj Komentarz