Kasza jęczmienna z owocami na ciepło

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

100g Kasza jęczmienna, perłowa, sucha
30g Orzechy laskowe
30g Syrop klonowy 3 łyżki
30g Płatki owsiane górskie 3 łyżki
20g Migdały, płatki
10g Dynia, pestki
50g Borówki amerykańskie pół szklanki
120g Maliny szklanka

Wart. odżywcza / 100g

338
Energia
8g
Białko
54g
Węgl.
13g
Tłuszcze
8g
Błonnik

Kasza jęczmienna z owocami na ciepło

Cechy:
    Kuchnia:

      Przekąski tego rodzaju to wspaniały pomysł na wykorzystanie nadmiaru kaszy. Zamiast jęczmiennej możesz użyć jaglanki, gryczanej czy kuskus.

      • 55 minut
      • Porcje 3
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

      KROK 2: Ugotowaną kaszę wymieszaj z płatkami owsianymi, syropem klonowym, orzechami, pestkami i płatkami migdałowymi. Na wierzchu ułóż borówki i maliny. Piecz ok. 25 minut.

       

      Wskazówki:

      Zamiast syropu klonowego możesz użyć syropu z agawy, miodu czy cukru.

      (Odwiedzony 2 556 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Jogurtowe placuszki z amarantusem
      następny
      Muffinki dyniowe z mąką jaglaną

      Dodaj Komentarz