Sposób przygotowania:
KROK 1: Tofu odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Następnie usmaż je na rozgrzanej patelni z tłuszczem i odłóż na bok.
KROK 2: Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
KROK 3: Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój.
KROK 4: Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj pieczarki i smaż. Kiedy pieczarki się lekko zarumienią dodaj suchą kaszę i smaż dalej przez chwile.
KROK 5: Do kaszy dolewaj równe partie gorącego bulionu i podgrzewaj stale mieszając. Ustaw największy płomień lub moc palnika, by kasza jednocześnie chłonęła bulion, a jego nadmiar wyparowywał. Kiedy kasza wchłonie pierwszą partię płynu, dodaj następną.
KROK 6: W momencie, gdy wlejesz połowę płynu dodaj paprykę, przyprawy oraz sos sojowy. Kontynuuj dodawanie bulionu, aż kasza wchłonie cały płyn. Przed końcem duszenia do kaszy dodaj tofu.
KROK 7: Gotowe danie przełóż na talerz i podawaj z podprażonymi orzechami i kiełkami.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net