Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

0,5 szklanki Mąka orkiszowa/ Kasza orkiszowa (zmielona) 75 g
0,75 szklanki Daktyle 100 g
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
0,5 szklanki Kakao
0,25 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł. 70 ml
2 sztuki Jaja kurze surowe
2 łyżki Masło
125 g Czekolada
150 g Wiśnie mrożone
2 sztuki Banan

Wart. odżywcza / 100g

250
Energia
6 g
Białko
31 g
Węgl
3,5 g
Tłuszcze
3,5 g
Błonnik
Kaszowe Brownie

Kaszowe Brownie

Kto nie kocha brownie? To przepyszne, mocno aromatyczne, wilgotne, czekoladowe ciasto możesz zrobić teraz również w kaszowej wersji. Smacznego!

  • 25 minut
  • Porcje 9
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Daktyle zalej ciepłą wodą i odstaw na 15 minut. Następnie zmiksuj z obranymi bananami i jajkami.

KROK 2: Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Dodaj mleko i wymieszaj. Następnie zmiksuj z masą bananową. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao cały czas miksując.

KROK 3:
Masę wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia
, na wierzchu ułóż rozmrożone wiśnie. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 25 minut. 

Porada Tomka:

Kaszę orkiszową możesz zamienić również na zmieloną kaszę jaglaną.

Smacznego!

(Odwiedzony 4 803 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglane smoothie na ODPORNOŚĆ
następny
Komosowe smoothie na ENERGIĘ

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz