Sposób przygotowania:
KROK 1: Daktyle zalej ciepłą wodą i odstaw na 15 minut. Następnie zmiksuj z obranymi bananami i jajkami.
KROK 2: Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Dodaj mleko i wymieszaj. Następnie zmiksuj z masą bananową. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao cały czas miksując.
KROK 3: Masę wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż rozmrożone wiśnie. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 25 minut.
Porada Tomka:
Kaszę orkiszową możesz zamienić również na zmieloną kaszę jaglaną.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Przepis wygląda bardzo fajnie, tylko dlaczego to się nazywa „Kaszowe brownie”? Wśród składników nie ma kaszy.
Przepis wzbogaciliśmy o dwie wersje z wykorzystaniem kaszy 😉