Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50 g Makrela, wędzona
2 łyżki Quinoa, komosa ryżowa, sucha
0,5 szklanki Szpinak, świeży
3 liście Mięta świeża
0,25 sztuki Cebula czerwona
1 łyżka Granat
2 sztuki Morele suszone
5 sztuk Orzechy laskowe
SOS
1 łyżeczka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Musztarda francuska
1 łyżeczka Ocet balsamiczny
1 szczypta Sól biała
1 szczypta Pieprz czarny

Wart. odżywcza / 100g

403
Energia
19 g
Białko
45 g
Węgl.
19 g
Tłuszcze
8 g
Błonnik
Komosowa sałatka z makrelą i szpinakiem

Komosowa sałatka z makrelą i szpinakiem

Sałatka z komosy ryżowej i bogatej w kwasy omega-3 makreli to doskonały pomysł dla zabieganych. Smakuje wybornie, a jej przygotowanie zajmie Ci max. 15 minut. Spróbujesz?

  • 15 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. 

KROK 2: Suszone morele namocz w wodzie przez około 10 minut, a następnie pokrój. Orzechy laskowe pokrój i podpraż na suchej patelni. 

KROK 3Rybę oddziel od skóry i ości, następnie rozdrobnij mięso. 

KROK 4: Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyj. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Owoc granatu przekrój i wyłuskaj ziarenka 

KROK 5: Przygotuj dressing mieszając oliwę z octem, musztardą i przyprawami. 

KROK 6: Wszystkie składniki przełóż na talerz, polej dressingiem i wymieszaj. 

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 360 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Orzechowy budyń jaglany z malinami
następny
Pudding jaglany z musem czekoladowo-orzechowym

Dodaj Komentarz