Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 łyżki Kasza jaglana, sucha
0,5 szklanki Mleko migdałowe
90 g Serek tofu
1 łyżka Orzechy laskowe
1 łyżeczka Kakao naturalne, ciemne
1 łyżka Syrop klonowy

Wart. odżywcza / 100g

390
Energia
17 g
Białko
35 g
Węgl.
22 g
Tłuszcze
5 g
Blonnik
Pudding jaglany z musem czekoladowo-orzechowym

Pudding jaglany z musem czekoladowo-orzechowym

Kremowy deser z a'la monte to doskonały pomysł na to, by umilić sobie dzień. Jest smaczny, zdrowy, wegański i wysokobiałkowy! Naprawdę warto spróbować :)

  • 15 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Orzechy podpraż na suchej patelni, a następnie je zmiel. 

KROK 2: Kaszę jaglaną gotuj w mleku do miękkości. Następnie dodaj tofu oraz syrop klonowy i zmiksuj na gładki krem 

KROK 3: Powstałą masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj orzechy, a do drugiej kakao. Oba kremy przełóż do miseczki. 

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net 

(Odwiedzony 3 093 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Komosowa sałatka z makrelą i szpinakiem
następny
Burgery z kotletem z kaszy jaglanej

2 Comments Ukryj Komentarze

Czym mogę zastąpić serek tofu, jeśli go nie lubię i nie jestem wege? 🙂 Czy może być zwykły serek śmietankowy? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Dodaj Komentarz