Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

140g Banan Obrany i zamrożony
20g Marchew ok. 1/2 sztuki
180g Ananas 1/4 sztuki
36g Quinoa, komosa ryżowa, sucha 1/4 szklanki
2g Cynamon mielony 1/2 łyżeczki
1g Gałka muszkatołowa, mielona 1 szczypta
1g Imbir, suszony 1 szczypta
240ml Mleko migdałowe 1 szklanka
3g Wiórki kokosowe 1/2 łyżki stołowej
8g Orzechy włoskie 2 sztuki
7,5g Rodzynki sułtańskie 1/2 łyżki stołowe

Wart. odżywcza / 100g

250
Energia
5g
Białko
47g
Węgl.
6g
Tłuszcze
5g
Błonnik
Komosowe smoothie śniadaniowe

Komosowe smoothie śniadaniowe

Kuchnia:

    Niezwykle aromatyczna i odżywcza propozycja na zdrowe śniadanie. Zawiera bowiem wszystko, z czego powinien składać się zbilansowany posiłek: pełnowartościowe białko, nienasycone tłuszcze i węglowodany złożone. A wszystko to zamknięte w jednej, niepozornej szklance! Smacznego :)

    • 30 minut
    • Porcje 2
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Komosę ryżową przepłucz na sicie pod bieżącą wodą. Następnie zalej ją dwukrotnie większą ilości zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut. Ostudź.

    KROK 2: Umieść komosę, zamrożonego, obranego banana, obraną, startą na grubych oczkach marchewkę, obranego i pokrojonego na kawałki świeżego ananasa, przyprawy oraz mleko migdałowe w misie blendera kielichowego. Całość zmiksuj na gładką masę.

    KROK 3: Przelej smoothie do wysokich szklanek. Wierzch koktajlu posyp rodzynkami, płatkami kokosowymi i posiekanymi orzechami włoskimi.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 3 541 razy, 1 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Leczo warzywne z soczewicą i kaszą gryczaną
    następny
    Placuszki marchewkowo – kukurydziane z kaszą jęczmienną

    Dodaj Komentarz