Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu, lekko ostudź.
KROK 2: Do miski przełóż ostudzoną komosę, dodaj 2 jaja, 4 białka jaj, posiekaną cebulkę, ser i bułkę tartą. Dopraw według uznania, wymieszaj i odstaw na kilka minut.
KROK 3: Z masy uformuj 6 kotlecików. Na patelni rozgrzej olej i przysmażaj kotleciki do zarumienienia, kilka minut z obydwu stron. Usmażone zostaw pod przykryciem.
KROK 4: Jajka w koszulce: Jajko przelej do miseczki. W wysokim garnku zagotuj wodę. Trzepaczką bądź widelcem utwórz w wodzie wir. Cały czas mieszając, w środek wiru wlej jajko z miseczki. Przestań mieszać i gotuj jajko ok. 3 minuty. Po tym czasie wyciągnij je łyżką i osusz na ręczniku. Postępuj tak z każdym jajkiem, na porcję.
KROK 5: Na talerzu układaj kotlecika, porcję szpinaku i jajko w koszulce. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Smacznego!