Sposób przygotowania:
KROK 1: W małym garnku rozgrzej olej, dodaj starty imbir i czosnek i podsmażaj na średnim ogniu. Następnie dodaj kaszę jęczmienną i lekko przemieszaj. Całość zalej bulionem i gotuj do miękkości kaszy ok. 45 minut.
KROK 2: W połowie gotowania do kaszy dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchew. Przemieszaj
KROK 3: Gdy kasza będzie już zupełnie miękka zdejmij ją z ognia i wymieszaj z łyżeczką masła. Gotową przełóż na talerz i posyp startą skórką z pomarańczy, tymiankiem i płatkami migdałowymi.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Danie wyjątkowe, zamierzam zrobić jutro 🙂 A zakochana jestem w tym talerzu 🙂 Przepiękny – czy moge zapytać o producenta?
Koniecznie wypróbuj! Mamy nadzieję, że ten smak przypadnie Ci do gustu. Jeśli chodzi o talerz, znaleziony na targu staroci na naszym ulubionym bazarze 🙂