Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj w dwukrotnie większej ilości wody według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.
KROK 2: W tym czasie podziurkuj batata widelcem, zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 25 minut. Ostudź.
KROK 3: Wszystkie składniki z wyjątkiem 1/2 szklanki komosy ryżowej włóż do misy blendera kielichowego i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Zacznij od zmiksowania 1/2 szklanki komosy z mlekiem migdałowym i pozostałymi składnikami. Stopniowo dokładaj kolejne porcje komosy tak, by za jej pomocą kontrolować konsystnecję komosanki.
KROK 4: Na koniec wmieszaj odłożoną komosę w zblendowany krem.
KROK 5: Przełóż powstałą masę do rondelka i podgrzewaj do momentu, aż masa nieco zgęstnieje. Przełóż do misek. Wierzch ozdób plastrami z 1/2 banana i płatkami kokosa.
Smacznego!