Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/2 szklanki Quinoa, komosa ryżowa, sucha
1/2 szklanki Mleko migdałowe
1/2 sztuki Bataty upieczony miąższ
1/2 sztuki Banan
1 łyżeczka Miód pszczeli
1/2 łyżeczki Cynamon mielony
1/2 łyżeczki Kardamon
1 kropla Aromat migdałowy
Do dekoracji:
1/2 sztuki Banan
2 łyżki Płatki kokosa

Wart. odżywcza / 100g

154
Energia
3,9g
Białko
25,5g
Węgl.
4,2g
Tłuszcze
2,7g
Błonnik
Kremowa komosanka z bananami i kokosem

Kremowa komosanka z bananami i kokosem

Ta danie łączy w sobie słodkość migdałów i batatów spotęgowaną nieco dodatkiem miodu. Bez problemu możecie dodać do miseczki prażone jabłka lub gruszki, więc pomyślcie nad jego kreatywną modyfikacją. My zdecydowanie jesteśmy nim zauroczeni! Smacznego! :)

  • 30 minut
  • Porcje 2
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ryżową ugotuj w dwukrotnie większej ilości wody według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.

KROK 2: W tym czasie podziurkuj batata widelcem, zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 25 minut. Ostudź.

KROK 3: Wszystkie składniki z wyjątkiem 1/2 szklanki komosy ryżowej włóż do misy blendera kielichowego i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Zacznij od zmiksowania 1/2 szklanki komosy z mlekiem migdałowym i pozostałymi składnikami. Stopniowo dokładaj kolejne porcje komosy tak, by za jej pomocą kontrolować konsystnecję komosanki.

KROK 4: Na koniec wmieszaj odłożoną komosę w zblendowany krem.

KROK 5: Przełóż powstałą masę do rondelka i podgrzewaj do momentu, aż masa nieco zgęstnieje. Przełóż do misek. Wierzch ozdób plastrami z 1/2 banana i płatkami kokosa.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 378 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Śniadaniowy orzechowy raj z komosą i brązowym ryżem
następny
Kasza bulgur z pieczonymi warzywami

Dodaj Komentarz