Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Do ostudzonej kaszy wbij jajko, dodaj mleko, mąkę oraz olej i zblenduj na gładką masę.
KROK 3: Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
KROK 4: Mięso umyj, osusz i pokrój, a następnie posyp solą oraz pieprzem. Smaż je na rozgrzanej patelni grillowej po około 5 minut z obu stron.
KROK 5: Suszone pomidory zalej wrzątkiem, a po kilku minutach odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.
KROK 6: Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szpinak umyj i osusz.
KROK 7: Cukinię umyj i za pomocą obieraczki, pokrój warzywo na cienkie i podłużne wstążki.
KROK 8: Naleśnik posyp startym serem, ułóż warzywa oraz mięso i zwiń. Przełóż je do żaroodpornego naczynia i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
KROK 9: Gotowe danie przełóż na talerz.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net