Sposób przygotowania:
KROK 1: Obie mąki, jajko, mleko, cukier waniliowy, skórkę z pomarańczy, wodę, olej i sól miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 2: Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
KROK 3: Na suchej patelni rozpuść cukier, a następnie dodaj masło i mieszaj aż do rozpuszczenia się.
KROK 4: Naleśniki złóż na 4 części i połóż na patelnię z karmelem. Podsmaż je z obu stron, a następnie wlej sok z pomarańczy oraz likier. Całość smaż przez 3-4 minuty.
KROK 5: Naleśniki przełóż na talerz i polej pozostałym sosem.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net