Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 sztuki Jaja kurze surowe
1 łyżka Mąka jaglana
1 łyżeczka Masło extra
mała garść Szpinak, świeży
1 gruby plaster Ser Feta
3 plastry Pomidor suszony, w oleju
szczypta Sól biała
szczypta Pieprz czarny
szczypta Kurkuma
1 gałązka Bazylia, świeże liście

Wart. odżywcza / 100g

353.95
Energia
19.86g
Białko
16.18g
Węgl.
25.59g
Tłuszcze
4.57g
Błonnik

Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Cechy:
    Kuchnia:

      Szybki omlet w towarzystwie moich ulubionych składników to świetna propozycja na lunch w środku tygodnia. Mam nadzieje, że przypadnie wam do gustu :)

      • 15 minut
      • Porcje 1
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Jaja wbij do miski i dokładnie rozmieszaj z kurkumą i łyżką mąki jaglanej. Pomidory pokrój w kawałki, szpinak lekko rozdrobnij, fetę pokrój w kostkę.

      KROK 2: Na dużej patelni rozgrzej masło. Wylej masę jajeczną i kiedy lekko się zetnie, na wierzch całego omleta po kolei wyłóż połowę wszystkich składników. Złóż omlet na pół i podsmażaj jeszcze trochę.

      KROK 3: Gotowy omlet wyłóż na talerz i udekoruj resztą pomidorów i bazylią.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 3 913 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Iga Królicka

      Współautorka bloga. Mówiąc krótko: studiuję i gotuję. Sprawdź mój fb, Instagram i zakładkę „O mnie”.

      poprzedni
      Zielone, gryczane smoothie z avocado
      następny
      Gryczany mug cake z truskawkami

      Dodaj Komentarz