Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

3 szklanki Orkisz ekspandowany 100 g
1/2 szklanki Jogurt typu greckiego 125 g
1/2 opakowania Ser ricotta 125 g
1 łyżeczka Żelatyna
Kilka kropel Aromat waniliowy
4 łyżki Ksylitol
1 tabliczka Czekolada gorzka 100 g
5 łyżek Mleko spożywcze, 2% tł. 50 ml

Wart. odżywcza / 100g

241
Energia
7 g
Białko
31 g
Węgl.
11 g
Tłuszcze
2 g
Błonnik
Orkiszowe Kinder Country

Orkiszowe Kinder Country

Szukasz alternatywy dla klasycznych ciast? Słodki, delikatny batonik à la Kinder Country to doskonały pomysł na przepyszny czekoladowy deser w kilkanaście minut. Smacznego!

  • 20 min
  • Porcje 6
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Żelatynę rozpuść w 50 ml gorącej wody i odstaw do wystygnięcia. 

KROK 2: Jogurt wymieszaj delikatnie z serem ricotta, ksylitolem i aromatem. Następnie, cały czas mieszając, wlewaj żelatynę. Dodaj orkisz i wymieszaj. Zawartość przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na 30 minut. 

KROK 3: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj mlekoWylej czekoladę na schłodzoną masę i ponownie włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie pokrój deser na małe batoniki.  

Smacznego!

(Odwiedzony 2 976 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Czekoladowa komosanka z migdałami
następny
Bulgur z pomidorami i granatem

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz