Sposób przygotowania:
KROK 1: Żelatynę rozpuść w 50 ml gorącej wody i odstaw do wystygnięcia.
KROK 2: Jogurt wymieszaj delikatnie z serem ricotta, ksylitolem i aromatem. Następnie, cały czas mieszając, wlewaj żelatynę. Dodaj orkisz i wymieszaj. Zawartość przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na 30 minut.
KROK 3: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj mleko. Wylej czekoladę na schłodzoną masę i ponownie włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie pokrój deser na małe batoniki.
Smacznego!
(Odwiedzony 2 976 razy, 1 wizyt dzisiaj)
2 Comments Ukryj Komentarze
W składnikach podany jest ksylitol, w którym momencie należy go dodać?
Należy dodać go z serem ricotta 🙂