Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

30 g Serek ricotta
4 łyżki Kasza jaglana, sucha
0,5 sztuki Burak
0,25 szklanki Fasola czerwona, konserwowa
ząbek Czosnek
1 łyżka Tahini
1 łyżka Sok z cytryny
2 szczypty kolendra
1 łyżeczka Sól biała
2 szczypty Pieprz czarny

Wart. odżywcza / 100g

411
Energia
16 g
Białko
60 g
Węgl.
14 g
Tłuszcze
9 g
Błonnik
Pasta z sera ricotta, kaszy jaglanej i buraka

Pasta z sera ricotta, kaszy jaglanej i buraka

Masz dość zwyczajnych kanapek? Sprawdź naszą propozycję na cieszącą nie tylko oko, ale także kubki smakowe pastę z buraka i kaszy jaglanej. To doskonałe smarowidło na świeże pieczywo i fajny dip do surowych albo pieczonych warzyw.

  • 20 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Buraka umyj i owiń folią aluminiową (lub włóż do naczynia żaroodpornego), piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 90 minut, a następnie obierz ze skórki i pokrój.

KROK 2: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.

KROK 3: Fasolę odsącz z zalewy i opłucz na sitku.

KROK 4: Kaszę, ser, fasolę, buraka, posiekany czosnek, tahini, sok z cytryny oraz przyprawy przełóż do blendera i zblenduj na gładką pastę.

Porada Tomka: Żeby zniwelować gorzkawy posmak kaszy jaglanej, warto przed ugotowaniem podprażyć ją na suchej patelni, aż do momentu wydzielenia się przyjemnego zapachu, a następnie wypłukać kaszę w zimnej wodzie. Można też zamiast tego wypłukać ją w gorącej, a następnie zimnej wodzie.

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 1 844 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Komosowe smoothie na koncentrację
następny
Uspokajające komosowe smoothie z truskawkami

Dodaj Komentarz