Sposób przygotowania:
KROK 1: Ser feta pokrój na dość małe kawałki, przełóż ją do miski. Następnie dodaj oliwę z oliwek, przyprawy, wymieszaj o odłóż do lodówki, do momentu podania.
KROK 2: W średnim garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli i cukru. Gdy woda będzie wrzeć, wrzuć groszek cukrowy na 1-2 minuty. Po tym czasie wyjmij groszek łyżką cedzakową i przelej zimną wodą. Następnie wrzuć do gotującej się wody po groszku kaszę jęczmienną i gotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i wyłóż kaszę na talerze, a następnie połóż na niej groszek cukrowy.
KROK 3: Rozgrzej elektrycznego grilla (lub patelnię grillową). Gdy już będzie nagrzany kładź na nim pokrojoną w plasterki (i muśniętą oliwą z solą) cukinię. Obsmażaj po 5 minut z każdej strony. Po zdjęciu z grilla, pokrój plasterki cukinii na średnie kawałki, wymieszaj je z groszkiem i kaszą.
KROK 4: Na koniec dodaj do całego dania ser feta łącznie z marynatą, w której się moczyła. Dopraw do smaku.
Smacznego!