Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj pęczak w lekko osolonej wodzie, rozmróź podgrzybki, zblanszuj grzyby azjatyckie i mrożony groszek.
KROK 2. Podsmaż na maśle posiekaną w drobną kostkę szalotkę, plasterki czosnku, dodaj podgrzybki (jeśli są duże, pokrój na mniejsze kawałki), shitake po kilku minutach smażenia – pęczak. Dodaj grubo zmielony pieprz.
KROK 3. Dokładnie wymieszane składniki na patelni zalej gorącym bulionem grzybowym, dodaj sos sojowy, śmietanę. Zwiększ ogień, mieszaj co kilka minut składniki na patelni. Gotuj do momentu aż danie zacznie gęstnieć a płyn całkowicie odparuje.
KROK 4. Pod koniec gotowania wsyp dymkę i groszek dokładnie wymieszaj. Wyłóż na talerz, posyp szczypiorkiem.