Sposób przygotowania:
KROK 1: Nagrzej piekarnik do 180 st. C. W sporej misce wymieszaj suchą kaszę jaglaną z przyprawami i przełóż do wysmarowanej masłem średniej, ceramicznej formy do pieczenia. Lekko masę ugnieć łyżką lub dłońmi.
KROK 2: Na jaglaną masę wyłóż owoce (ja użyłam mrożonych) i orzechy.
KROK 3: W drugiej misce zmiksuj jajka, mleko migdałowe i miód. Wylej całą mieszaninę do ceramicznego naczynia. Popraw dodatkowo łyżką tak, by jajeczna masa dotarła do wszystkich zakamarków.
KROK 4: Wstaw danie do nagrzanego piekarnika na godzinę.
*Podawaj z gęstym jogurtem naturalnym.
Przepis stanowi inspirację zaczerpniętą od Marty z www.whatshouldieatforbreakfasttoday.com.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Kaszy nie trzeba gotować?
Nie trzeba, wkładamy ją na dno „zapiekanki” w formie surowej.