Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

6 łyżek Quinoa, komosa ryżowa, sucha
1 łyżeczka Ocet jabłkowy
1 łyżeczka Oregano
2 szczypty Chili mielone
1 szczypta Sól biała
1 szczypta Pieprz czarny
SOS
3 łyżki Przecier pomidorowy
DODATKI
5 sztuk Pomidorki koktajlowe
5 sztuk Oliwki czarne, marynowane
0,5 szklanki Rukola
1 łyżeczka Olej rzepakowy

Wart. odżywcza / 100g

395
Energia
15g
Białko
67g
Węgl.
10g
Tłuszcze
10g
Błonnik
Pizza na spodzie z komosy

Pizza na spodzie z komosy

Dobra pizza nie jest zła :) A ta na spodzie z komosy to świetna alternatywa dla tradycyjnego ciasta. Będzie zdrowo i smacznie. Spróbujesz?

  • 45 minut
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę zalej wodą, pozostaw do namoczenia na około 8 godzin, a następnie odcedź. Umieść ją w kielichu blendera wraz z octem oraz przyprawami i miksuj przez kilka minut, aż do uzyskania gładkiego ciasta. 

KROK 2: Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Oliwki odsącz z zalewy, a następnie pokrój. 

KROK3: Blaszkę nasmaruj tłuszczem, umieść na niej ciasto, wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piecz przez około 15 minut. Następnie posmaruj passatą, posyp pomidorkami oraz oliwkami i zapiekaj jeszcze przez 5 minut. 

KROK 4: Gotowe danie przełóż na talerz i posyp rukolą. 

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 775 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Zielona zapiekanka z gryką
następny
Jaglanka na mleku z suszonymi morelami

One Comment Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz