Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę zalej wodą, pozostaw do namoczenia na około 8 godzin, a następnie odcedź. Umieść ją w kielichu blendera wraz z octem oraz przyprawami i miksuj przez kilka minut, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
KROK 2: Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Oliwki odsącz z zalewy, a następnie pokrój.
KROK3: Blaszkę nasmaruj tłuszczem, umieść na niej ciasto, wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piecz przez około 15 minut. Następnie posmaruj passatą, posyp pomidorkami oraz oliwkami i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.
KROK 4: Gotowe danie przełóż na talerz i posyp rukolą.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net
2 Comments Ukryj Komentarze
Czy ten spód nada się również do przygotowania tarty?
Spód jak najbardziej nada się do tarty, tylko warto wtedy dodać jajko 🙂