Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

3 łyżki Kasza jęczmienna, pęczak
20g Ser Halloumi
2 plastry Bakłażan
0,5 szklanki Szpinak, świeży
0,5 sztuki Cebula czerwona
1 łyżka Granat
1 łyżka Orzechy włoskie
SOS
2 łyżeczki Oliwa z oliwek
1 łyżka Sok z cytryny
1 łyżeczka Miód pszczeli
1 szczypta Chili mielone
1 szczypta Sól biała
1 szczypta Pieprz czarny

Wart. odżywcza / 100g

403
Energia
13g
Białko
50g
Węgl.
20g
Tłuszcze
9g
Błonnik
Sałatka z kaszą pęczak i serem halloumi

Sałatka z kaszą pęczak i serem halloumi

Zaskocz swoich znajomych niebanalnym połączeniem podczas letniego grillowania i przygotuj dla nich orzeźwiająca sałatkę z serem halloumi i granatem :)

  • 25 minut
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę zalej wrzątkiem i gotuj przez około 20 minut. 

KROK 2: Bakłażana umyj, pokrój w plastry, oprósz lekko solą i pozostaw na pół godziny. 

KROK 3: Osuszonego bakłażana i pokrojony na plastry ser grilluj na patelni z obu stron. Do smażenia użyj patelni beztłuszczowej/grillowej. 

KROK 4: Cebulę obierz i pokrój w piórka. Owoc granatu przekrój i wyłuskaj ziarenka. 

KROK 5: Przygotuj dressing mieszając oliwę z sokiem z cytryny, miodem i przyprawami. Wszystkie składniki wyłóż na talerz, polej dressingiem i posyp orzechami. 

Smacznego!

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 977 razy, 5 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglanka na mleku z suszonymi morelami
następny
Smoothie jaglane z mango i czekoladą

Dodaj Komentarz