Placuszki gryczane

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Kasza gryczana, sucha 1/2 szklanki
100g Płatki owsiane górskie 10 łyżek stołowych
50g Jaja kurze surowe 1 sztuka
50ml Woda mineralna, niegazowana 1/4 szklanki
12g Miód pszczeli 1 łyżeczka

Wart. odżywcza / 100g

342
Energia
11g
Białko
63g
Węgl.
6g
Tłuszcze
4g
Błonnik

Placuszki gryczane

Cechy:
    Kuchnia:

      Placuszki gryczane ukrywające w sobie owsiany posmak płatków. Zdrowy deser na najmłodszych i tych nieco starszych. Danie to jest swego rodzaju odświeżonym spojrzeniem na kasze, które są idealne nie tylko jako dodatek do dań obiadowych. Świetnie sprawdzą się jako porządny, syty i słodki deser! Smacznego :)

      • 20 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę gryczaną włóż do młynka i zmiel na mąkę.

      KROK 2: Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę po czym na patelni smaż cienkie placuszki.

      *Podawaj z ulubionymi składnikami.
      *Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, reguluj jego konsystencję dodatkiem wody lub mleka.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 6 378 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Sałatka z komosą ryżową, mango i dodatkami
      następny
      Budyń z komosy ryżowej z owocami

      Dodaj Komentarz