Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2: Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Oliwki pokrój w plasterki, a ser feta w kostkę. Przygotuj 8 kokilek.
KROK 3: Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
KROK 4: Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj pokrojoną paprykę i smaż chwilę.
KROK 5: Dodaj pomidory i ugotowaną kaszę jaglaną, dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5-10 minut.
KROK 6: Kokilki wysmaruj cienko olejem rzepakowym. Włóż do nich po kolei sos pomidorowy, oliwki, ser feta i wbij do każdej po jednym jajku. Piecz 12-15 minut.
KROK 7: Po wyjęciu z piekarnika jajka posyp szczypiorkiem.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Przydałby się przycisk, żeby wygenerować wersję do wydruku.
Wciąż nad tym pracujemy! Prosimy o cierpliwość 🙂