Sposób przygotowania:
KROK 1: Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojone warzywa i smaż przez ok. 2 minuty. Po tym czasie wsyp kaszę gryczaną, dopraw ją solą i pieprzem, wlej bulion i gotuj pod przykryciem przez ok. 15 minut.
KROK 2: Na patelnię wrzuć masło, dodaj tymianek i przemieszaj. Kurki rozmróź, osusz i przekrój na pół. Wrzuć je na patelnię i smaż na dużym ogniu przez ok. 2-3 minuty.
KROK 3: Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Dodaj go do potrawy, wymieszaj i gotuj bez przykrycia przez ok. 5 minut co chwilę mieszając. W tym czasie pokrój suszone pomidory oraz fetę.
KROK 4: Do potrawy dodaj suszone pomidory, ponownie wymieszaj i wyłóż danie na talerz. Podawaj udekorowane fetą i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
4 Comments Ukryj Komentarze
Cudowne Kaszotto!!!
<3 Dziękujemy baaardzo :*
Czuję się jak w niebie !!! Super proste i pyszne dla vege !!!
Świetnie!!! Czasami dania najprostsze smakują najlepiej 🙂 I to jest w tym wszystkim najpiękniejsze <3