Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/2 szklanki Kasza jaglana, sucha 90g
1 szklanka Mleko migdałowe
1 sztuka Cynamon, kora
10g Kurkuma korzeń
1 łyżka Syrop klonowy
2 łyżki stołowe Nasiona chia
5 sztuki Daktyle świeże
1 sztuka Pomarańcza
40g Orzechy macadamia garść

Wart. odżywcza / 100g

483
Energia
10g
Białko
68g
Węgl.
21g
Tłuszcz
13g
Błonnik
Przeciwzapalna jaglanka z kurkumą i orzechami

Przeciwzapalna jaglanka z kurkumą i orzechami

Ta jaglanka to istny wymiatacz wolnych rodników z organizmu. To właśnie reaktywne formy tlenu indukują proces zapalany w naszym organizmie i przyspieszają procesy starzenia się. Dodatkowo, kurkuma świetnie rozgrzewa a w połączeniu z nasionami chia będzie świetnym, porannym zastrzykiem energii na początek dnia! :)

  • 25 minut
  • Porcje 2
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę jaglaną podpraż na sucho w garnku do momentu, aż wyczujesz orzechowy aromat. Następnie zalej ją mleczkiem, dodaj laskę cynamonu, utarty korzeń kurkumy, daktyle oraz nasiona chia. Gotuj całość pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut lub do momentu, gdy kasza wchłonie cały płyn.

KROK 2: Tak ugotowaną kaszę przełóż do głębokiej miseczki. Danie udekoruj plastrami obranej pomarańczy oraz podprażonymi orzechami macadamia.

Smacznego!

(Odwiedzony 9 350 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Białkowy koktajl z kakao i komosą
następny
Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej papryki i sera koziego

Dodaj Komentarz