Sposób przygotowania:
KROK 1: Przygotuj wszystkie warzywa. Marchew obierz i razem z papryką, selerem, jarmużem, kalafiorem i cebulą pokrój na kawałki. Ząbek czosnku rozgnieć.
KROK 2: Wszystkie składniki łącznie z kaszą, oprócz fasoli umieść w garnku, dodaj 3 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 40 minut do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj opłukaną fasolę.
KROK 3: Gotową zupę rozlewaj do miseczek, możesz posypać ją także świeżo posiekanym koperkiem.
Smacznego!
3 Comments Ukryj Komentarze
Bardzo fajny przepis. Zupka na pewno jest pyszna i pożywna! 🙂 Mogłaby Pani tylko powiedziec ile potrzeba selera? Na liscie skladnikow go nie ma, a w opisie jest?
Dziękujemy! Selera kawalątek, myślę, że ok. 40g.
Zupka świetna w smaku . Syta a przede wszystkim zdrowa <3