Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i ostudź.
KROK 2: Szpinak umyj, osusz i pokrój. Awokado i ser Feta pokrój w kostkę, pomidorki pokrój na pół, a cebulę drobno posiekaj.
KROK 3: Z oliwy z oliwek, octu, miodu, musztardy i przypraw przygotuj dressing.
KROK 4: Kasze przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i orzechy. Przemieszaj i polej dressingiem.
(Odwiedzony 72 635 razy, 1 wizyt dzisiaj)
13 Comments Ukryj Komentarze
Gdzieś w składnikach zgubił się szpinak;)
Zgubił, ale już go odnalazłam! Z powodzeniem wskoczył na pierwsze miejsce w tabeli 😉
Ooohhh rewelacyjna sałatka! Będzie dzisiaj jedzone 😉
Zatem smacznego! 🙂
2X czerwona cebula?
Do wykonania przepisy użyliśmy 1 cebuli. Wszystko jest już zaktualizowane 🙂
ta salatka jest absolutnym przebojem wszytskich imprez a przepis ma juz 3 wersje jezykowe! 🙂 Jest fantastyczna!
Co zamiast fety dla nietolerujacych produkty mleczne?
Anno, ser Feta możesz wymienić na przykład na tofu 🙂
Sałatka rewelacyjna!!! Pyszna, szybka i idealna dla kobiet z cukrzycą ciążową. No może bez miodu😉 Polecam
Bardzo się cieszymy, że smakuje! 🙂
Bardzo dziękuję za ten przepis, sałatka jest rewelacyjna, już dwa razy robiłam (w przeciągu dwóch dni), pozdrawiam 😀
Bardzo nam miło 🙂