Sposób przygotowania:
KROK 1: Nastaw piekarnik do nagrzania do temperatury 180 st. C, a także zagotuj wodę na wrzątek do ugotowania kaszy.
KROK 2: Następnie przygotuj odpowiednią ilość kalafiora, opłucz go pod bieżącą wodą i podziel na mniejsze części, a gdy wrzątek będzie już gotowy rozpocznij gotowanie kaszy zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
KROK 3: Zawiń kalafiora w folię, odrobinę skrapiając go oliwą z oliwek. Piecz szczelnie zawiniętego w piekarniku przez około 10 – 12 minut.
KROK 4: Odpowiednią ilość fasoli przełóż z puszki na sitko i wypłucz pod bieżącą wodą, analogicznie postępuj w przypadku kukurydzy.
KROK 5: Świeżą rukolę i ogórek opłucz pod bieżącą wodą. Ogórek pokrój w plasterki i razem z rukolą ułóż na dnie miski.
KROK 6: Przygotuj sos poprzez dokładne połączenie wszystkich składników: soku ze świeżo wyciśniętej cytryny, oliwy, musztardy, miodu, soli i pieprzu.
KROK 7: Do przygotowanej wcześniej miski z rukolą i ogórkiem, przełóż ugotowaną kaszę, pieczony kalafior, kukurydzę i fasolę. Całość polej przygotowanym sosem.
Smacznego!