Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kaszę w osolonej wodzie z kurkumą (objętość wody powinna być 2 razy większa niż kaszy). Odstaw na 10 minut, a następnie wysyp na blachę i ostudź.
KROK 2: Umyj i osusz szpinak. Sparzoną cytrynę pokrój w plasterki, a następnie w ćwiartki. Pokrusz ser i wymieszaj z resztą składników, dodaj pokrojone oliwki.
KROK 3: Przygotuj sos: połącz miód z sokiem z cytryny, dodaj przeciśnięty czosnek i olej, przypraw do smaku. Sałatkę polej sosem, posyp kiełkami lucerny.
*Pokrojoną w ćwiartki cytrynę możesz również wmieszać w sałatkę, lub zostawić do dekoracji.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Do sosu zamiast czosnku dodaję musztardy. W ten sposób w pracy nie zrażam ludzi do siebie!
Chwała Ci za to Bartku! 😉 Empatia na wysokim poziomie jest podobno oznaką inteligencji!