Budyń jaglany z musem daktylowo-rabarbarowym

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

90g Kasza jaglana, sucha 1/2 szklanki
240g Woda mineralna, niegazowana szklanka
240g Mleko spożywcze, 2% tł. szklanka
2g Cynamon mielony 1/2 łyżeczki
140g Banan 1 sztuka
1000g Rabarbar
50g Daktyle 10 sztuk
120g Sok pomarańczowy 1/2 szklanki
2g Cynamon mielony 1/2 łyżeczki

Wart. odżywcza / 100g

212
Energia
6,5g
Białko
52g
Węgl.
2g
Tłuszcze
11g
Błonnik

Budyń jaglany z musem daktylowo-rabarbarowym

Cechy:
    Kuchnia:

      Powiew smaków rodem z czasów dzieciństwa. Budyń jaglany z rabarbarem jest przepysznym daniem, które będzie idealny zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek. Zasmakujcie w smakach wiosny!

      • 30 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według sposobu przygotowania przedstawionego na opakowaniu, lecz do wody dodaj mleko. Odstaw ją na kilka minut pod przykryciem.

      KROK 2: Ugotowaną kaszę zblenduj z obranym i pokrojonym bananem na gładki mus, dodając mleka w razie potrzeby.

      KROK 3: Całość przełóż do miseczki. Przygotuj mus.

      Mus daktylowo-rabarbarowy

      KROK 1: Umieść w rondelku: łodygi rabarbaru, daktyle, sok z pomarańczy i cynamon i gotuj dopóki woda wyparuje oraz rabarbar i daktyle zmiękną.

      KROK 2: Ostudź i zblenduj na gładki mus.

      KROK 3: Na przygotowany wcześniej budyń wyłóż uprzednio przygotowany mus. Całość udekoruj truskawkami i prażonymi płatkami migdałów.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 1 535 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Ratatouille z kaszą jaglaną
      następny
      Sałatka z kaszy jaglanej ze szpinakiem

      Dodaj Komentarz