Sposób przygotowania:
KROK 1. Zalej kaszę gryczaną na noc i schowaj do lodówki. Po tym czasie dokładnie przepłucz i odcedź na sicie. Wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 160*C do momentu uzyskania chrupkości, jaką lubisz. Następnie podpieczoną kaszę wyjmij z piekarnika, przesyp do miski i wymieszaj z miodem.
KROK 2. Pomarańcze obierz i podziel na mniejsze cząstki usuwając białe błony, borówki umyj, winogrona pokrój na pół. Usuń z moreli i śliwek pestki i pokrój na ćwiartki. Orzechy włoskie i nerkowce posiekaj i delikatnie upraż na suchej patelni.
KROK 3. Owoce wymieszaj z syropem daktylowym, przełóż do miseczek, posyp kaszą i orzechami.
Smacznego!
One Comment Ukryj Komentarze
Z kaszą nigdy nie jadłam, ale wygląda mega zdrowo. A wydawałoby się że zdrowiej już być nie może!