Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/4 szklanki Kasza jaglana, sucha
1/2 małej sztuki Cukinia pokrojona w wstążki
1/2 szklanki Dynia hokkaido
1/4 szklanki Soczewica zielona
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 garść Mięta świeża
25g Kozi ser
1 szczypta Sól biała

Wart. odżywcza / 100g

495
Energia
23g
Białko
74g
Węgl.
16g
Tłuszcze
10g
Błonnik
Śniadaniowy wytrawny bowl z kaszą jaglaną

Śniadaniowy wytrawny bowl z kaszą jaglaną

Śniadaniowy wytrawny bowl to propozycja dla tych, którzy lubią zjeść smacznie i nie przepadają za słodkimi daniami. Jaglany bowl można zjeść zarówno w domu jak i w drodze do pracy, bo śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia!

  • 30 minut
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj na sypko według przepisu na opakowaniu.

KROK 2: Cukinię umyj i pokrój w wstążki (np. przy użyciu obieraczki do warzyw).

KROK 3: Dynię pokrój w kostkę, posól i skrop oliwą. Wszystko wymieszaj dłonią i włóż na blaszkę do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180-200 st. C przez około 20 minut.

KROK 4: Soczewicę opłucz i ugotuj według przepisu na opakowaniu.

KROK 5: Ugotowaną kaszę przesyp do miseczki, dodaj soczewicę i wymieszaj. Cukinię i dynię połóż na wierzch dania, a następnie posyp kozim serem.

Smacznego!

(Odwiedzony 4 090 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Sałatka owocowa z chrupiącą kaszą gryczaną i orzechami
następny
Cukiniowe łodzie nadziewane kaszą bulgur z wołowiną

Dodaj Komentarz