Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1000g Dynia
30g Jarmuż 6 liści
90g Rzodkiewka 6 sztuk
20g Cebula dymka sztuka
60g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
10g Papryczka chili 1/2 sztuki
6g Sok z cytryny 2 łyżeczki
6g Zioła prowansalskie 2 łyżeczki
4g Pieprz czarny 4 szczypty
2g Sól biała 2 szczyoty
5g Czosnek duży 1 zabek
130g Pomidor 1 średnia sztuka
30g Oliwa z oliwek 3 łyżki stołowe
16g Parmezan, tarty 2 łyżki stołowe

Wart. odżywcza / 100g

223
Energia
8g
Białko
33g
Węgl.
10,5g
Tłuszcze
10g
Błonnik
Sałatka z jarmużem, dynią i komosą ryżową

Sałatka z jarmużem, dynią i komosą ryżową

Sałatka przypominająca o jesieni, zarówno pełnią kolorów, jak i wykorzystanymi składnikami. Pełna składników mineralnych i beta-karotenu.

  • 55 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Surową dynię posyp solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi i piecz ok. 40 min w 200 stopniach C.

KROK 2:  Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją producenta zamieszczoną na opakowaniu. Na dużej patelni podsmaż jarmuż pocięty w małe kawałki, dodaj rzodkiewkę, czosnek, dymkę i pomidora. Smaż, aż wszystkie warzywa zmiękną.

KROK 3: Dodaj komosę, papryczkę chilli, sok z cytryny, sól, sos sojowy. Smaż do momentu, aż wszystkie smaki się połączą (ok. minutę).

KROK 4: Całość jest już gotowa do podania na talerze. Sałatkę podawaj z obraną, pokrojoną w kostkę dynią i startym parmezanem.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 226 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kasza kuskus pieczona w papryce
następny
Koktajl jaglany z nektarynką

Dodaj Komentarz