Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Buraczki umyj, odetnij korzonki i pokrój na ćwiartki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, delikatnie posmaruj oliwą i posyp solą. Piecz 20 minut.
KROK 2: Zagotuj osoloną wodę i wsyp kaszę. Gotuj ją wg przepisu umieszczonego na opakowaniu. Botwinkę drobno posiekaj, na patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy i podsmaż botwinkę przez 3-5 minut, na sam koniec dodaj czosnek i smaż mieszając przez minutę.
KROK 3: Ugotowaną kaszę wymieszaj z podsmażoną botwinką, dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Na każdą porcję kaszy ułóż upieczone buraczki, kilka kostek sera Feta i wszystko posyp koperkiem oraz skrop oliwą z oliwek.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
O matko to jest dopiero petarda:)
Hahah, prawdziwa petarda witamin i minerałów. Smacznego 🙂