Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości według przepisu na opakowaniu, około 10-15 minut.
KROK 2: Łososia skrop sokiem z cytryny i piecz w foli, w temp. 200oC około 20 minut. Po upieczeniu podziel go na małe kawałki, lekko przestudź.
KROK 3: Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Ogórka pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a pomidorki przekrój na pół. Połącz z przestudzoną komosą.
KROK 4: Do sałatki dodaj posiekaną natkę (możesz także dorzucić kilka listków mięty), oliwę z oliwek i kawałki łososia. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem. Całość wymieszaj.
KROK 5: Wstaw na około godzinę do lodówki, aby smaki przegryzły się.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Witam, czy mogę użyć łososia wędzonego?
Jak najbardziej 😉 Proszę tylko pominąć krok 2 (pieczenie łososia) i od razu dodać kawałki ryby do sałatki (krok 4).