Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj wrzątek na kaszę, a gdy woda już będzie gotowa, ugotuj kaszę pęczak zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2: Po około 10 minutach rozgrzej małą patelnię i poleją łyżką oleju rzepakowego.
KROK 3: Ugotowaną kaszę odcedź z nadmiaru wody.
KROK 4: Wszystkie warzywa opłucz pod bieżącą wodą. Następnie obierz cebulę ze skórki i posiekaj w drobną kostkę, a później, razem z kaszą, dorzuć na patelnię i zmniejsz ogień. Patelnię przykryj przykrywką.
KROK 5: Obierz ząbki czosnku, pokrój je na małe plasterki i dorzuć na patelnię.
KROK 6: Opłukaną cukinię pokrój w plastry i także przełóż na patelnię. Pozwól, aby cała jej zawartość lekko się poddusiła.
KROK 7: W tym samym czasie świeży szpinak pokrój niedbale na paski i także dorzuć na patelnię. Dopraw całą jej zawartość solą, pieprzem, suszoną bazylią, ostrą papryką i gałką muszkatołową.
KROK 8: Na zawartość całej patelni wbij jajka i przykryj je przykrywką, pozostawiając je na 5 minut.
KROK 9: Posiekaj szczypiorek.
KROK 10: Gdy danie będzie już gotowe, posyp je szczypiorkiem. Serwuj w małej patelni lub ostrożnie przełóż na talerz.
Smacznego!