Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną. Po wystudzeniu przypraw świeżym imbirem startym na drobnym oczku, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, chili i sosem sojowym.
KROK 2. Używając plastrownicy, mandoliny lub obieraczki do warzyw pokrój na cienkie plasterki marchewkę, rzodkiewkę, kalarepę, świeżego ogórka. Szczypior pokrój na długie, ok 5 cm kawałki. Można tez pokroić w cienkie „słupeczki”.
KROK 3. Na namoczonym papierze ryżowym układaj pokrojone cienko warzywa, kiełki i kaszę. Zwijaj jak naleśniki.
Tę zimną przekąskę można serwować z różnymi sosami. Polecamy słodko – pikantny! Smacznego 🙂
2 Comments Ukryj Komentarze
Do takich spring rollsów super pasuje kolendra (wiadomo :), a jeśli chodzi o sos to polecam sos z masła orzechowego z dodatkiem sezamu – przepisy są w sieci a smak genialnie pasuje.
Michał, jak najbardziej kolendra jest wskazana do tego dania, dzięki za fajną propozycję dodatku w postaci sosu! 🙂