Sposób przygotowania:
KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 170 °C. Cukinię i paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w piórka. Marchew obierz pokrój w plasterki i podgotuj w lekko osolonej wodzie, na półtwardo. Jaja ubij z mlekiem.
KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek, dodaj cukinię i paprykę i podsmażaj ok. 5-8 minut. Następnie dodaj 1,5 szklanki wody, kaszę jaglaną, wymieszaj i całość duś na średnim ogniu co najmniej 10 minut, do miękkości kaszy. Po tym dodaj marchew, kukurydzę, oliwki i przyprawy według uznania.
KROK 3: Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wyłóż mieszanką z warzyw i kaszy. Na wierzch pokrusz ser feta i wylej masą jajeczną. Zapiekaj ok. 40 minut.
Smacznego!