Warzywa zapiekane z fetą i kaszą jaglaną

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

87,78
Kalorie
4,49g
Białko
10,18g
Węgl.
4,04g
Tłuszcze
1,91g
Błonnik

Warzywa zapiekane z fetą i kaszą jaglaną

Cechy:
    Kuchnia:

      Zapiekanki na blogu cieszą się dość dużym zainteresowaniem. Nic dziwnego, jest to dosyć prosty sposób na przygotowanie smacznego dania, w którym warzywa będą grały główną rolę!

      • 60 minut
      • Porcje 6
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 170 °C. Cukinię i paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w piórka. Marchew obierz pokrój w plasterki i podgotuj w lekko osolonej wodzie, na półtwardo. Jaja ubij z mlekiem.

      KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek, dodaj cukinię i paprykę i podsmażaj ok. 5-8 minut. Następnie dodaj 1,5 szklanki wody, kaszę jaglaną, wymieszaj i całość duś na średnim ogniu co najmniej 10 minut, do miękkości kaszy. Po tym dodaj marchew, kukurydzę, oliwki i przyprawy według uznania.

      KROK 3: Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wyłóż mieszanką z warzyw i kaszy. Na wierzch pokrusz ser feta i wylej masą jajeczną. Zapiekaj ok. 40 minut.

      Smacznego!

      1 porcja to ok. 398 kcal.

      (Odwiedzony 6 439 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Orientalna sałatka z ananasem i krewetkami
      następny
      Regenerujące smoothie z kaszą jaglaną i malinami

      Dodaj Komentarz