Sposób przygotowania:
KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną ugotuj w dwukrotnie większej ilości wody z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Odcedź, przestudź.
KROK 2: W międzyczasie drobno posiekaj obraną cebulę i czosnek. Na tarce o dużych oczkach zetrzyj obraną marchew. Tofu rozdrobnij w miseczce za pomocą widelca.
KROK 3: W dużej misce wymieszaj ze sobą ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną, warzywa, pozostałe składniki i przyprawy.
KROK 4: Za pomocą dłoni uformuj kotleciki dowolnej wielkości. Odkładaj je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz przez 30-35 minut. Po upływie 15 minut za pomocą szpatułki przewróć kotleciki na drugą stronę.
Smacznego!