Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gryczaną zalej letnią wodą i odstaw do namoczenia na całą noc. Następnego dnia przenieś kaszę ka sito i wypłucz ją pod bieżącą wodą. Następnie, przełóż do rondelka i ugotuj na sypko 15 minut od zagotowania na wolnym ogniu. Wystudź.
KROK 2: Do wysokiego naczynia przełóż ugotowaną kaszę gryczaną, jarmuż, banana, obrane avocado, nasiona chia i syrop klonowy, dodaj mleko. Całość dokładnie zblenduj na gładką masę, do momentu, aż kasza gryczana idealnie się zblenduje, a smoothie będzie kremowe i delikatne.
KROK 3: Rozlej koktajl do wysokich szklanek.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Jesli chodz o kasze to 1/2 szklanki czy opakowania ?
Chodziło o pół szklanki 🙂