Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Buraki obierz, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. W miseczce dokładnie wymieszaj jogurt, chrzan i ocet. Dopraw do smaku solą i pieprzem, według uznania.
KROK 2: W garnku rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, szczyptę soli i podsmażaj do zarumienienia. Następnie dodaj rozgnieciony czosnek, tymianek i dalej podsmażaj.
KROK 3: Do garnka wlej bulion, dodaj utarte buraki i gotuj je do miękkości. Następnie dodaj ocet do smaku, ewentualnie odrobinę miodu do uzyskania odpowiedniego smaku.
KROK 4: Gotową zupę rozlewaj do miseczek, dodaj kasze gryczaną i chrzanowy sos. Podawaj na ciepło.
Smacznego!
One Comment Ukryj Komentarze
Dla mnie nowość z kaszą gryczaną, ale wygląda smacznie