Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną przepłucz, a następnie zalej 400 ml wody i gotuj według wskazówek producenta zamieszczonymi na opakowaniu.
KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną w drobną kosteczkę cebulę, następnie dodaj pora pokrojonego w piórka, a następnie brokuła podzielonego na małe różyczki i pomidora pokrojonego w średnią kostkę. Smaż całość okolo 5 minut.
KROK 3: Do misy blendera kielichowego włóż kaszę jaglaną oraz jaja i zmiksuj. Następnie dodaj warzywa i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
KROK 4: Przełóż masę do foremki lub naczynia żaroodpornego i piecz około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!
11 Comments Ukryj Komentarze
Ta zapiekanka też jest extra ! 🙂 Choć przydałby się do niej jakiś lekki sosik 😉 Ale i tak jest pyszna! 🙂
np. Jogurtowy z czosnkiem i ziołami? 😉
O tak właśnie ?
A jest taki przepis na blogu, na taki sosik ?
nie ma, ale proponuję połączyć szklankę jogurtu greckiego, 1 łyżkę majonezu lub śmietany, 1 łyżeczkę musztardy i ulubione zioła (bazylia, oregano, koperek, natka pietruszki, rozmaryn itd.) a do smaku dodać sól i pieprz i … już mamy przepis 😉
Dzięki wielkie ??
na zdjęciu są pieczarki w przepisie nie …. wiec co przedstawia to zdjęcie?
Przedstawia dokładnie to danie. Pieczarki mogą być w przepisie aczkolwiek nie muszą, dlatego nie uwzględniliśmy ich w składnikach. Proszę pamiętać że zdjęcie może czasami w niewielkim stopniu różnić się od przepisu.
Ta zapiekanka jest pyszna!!! Dziękuję za przepis
Bardzo ciekawa zapiekanka. Polecam urozmaicić warzywa i koniecznie doprawić, np. czosnkiem (bez tego jest za delikatna, niemal mdła w smaku).
Dziękujemy za sugestie 🙂 Najlepiej doprawiać dania według własnego uznania!