Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
KROK 2: Do miski przesiej suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon, następnie dodaj kaszę i wszystko wymieszaj.
KROK 3: W drugim naczyniu utrzyj masło, jaja i cukier na puszystą masę.
KROK 4: Do utartej masy dodaj suche składniki i wlej mleko. Dodaj suszoną żurawinę i całość wymieszaj do połączenia składników.
KROK 5: Przygotowaną masą wypełniaj papilotki do muffinek do ok. 3/4 wysokości. Piecz przez ok 25 minut, do suchego patyczka. Wyjmij i zostaw do ostudzenia.
(Odwiedzony 4 259 razy, 1 wizyt dzisiaj)
6 Comments Ukryj Komentarze
Ta jaglana kasza nie będzie twarda?
Absolutnie nie! Wszystko się ładnie ugotuje, a kasza zmięknie 🙂
Wyszly dobre ale mialam problemy bez wagi dobrac proporcje. Ale wyszly bardzo dobre. Wagę zażycze sobie na urodziny.
Cieszymy się, że pomimo braku wagi muffinki się udały 🙂
Czy te nieszczęsne mleko spożywcze-chemiczne można zastąpić roślinnym ?
Nie ma nic złego w mleku krowim 🙂 Jeśli Pani tylko ma ochotę, spokojnie można zastąpić je roślinnym odpowiednikiem 🙂