Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną kilkakrotnie przepłucz wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki. W garnuszku zagotuj wodę z dodatkiem mleka i szczypty soli. Następnie wsyp kaszę i gotuj przez ok. 15 minut, aż kasza będzie miękka, jednak jeszcze nie wchłonie całego płynu.
KROK 2: Do misy blendera przelej kaszę wraz z pozostałościami płynu, dodaj pokrojonego banana, kakao i miód. Miksuj do momentu połączenia się składników.
KROK 3: Krem wyłóż do miseczek i podawaj z pokrojonymi w ósemki figami.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Czy kasza ma być wyczuwalne bo mi taka wyszła czy za słabo zblendowany? Dziękuję za odpowiedź.
Jej wyczuwalność rzeczywiście zależna jest nie tylko od sposobu ugotowania kaszy, ale także od zblendowania. Wszystko zależy od Twójej tolerancji. Jeśli chciałabyś, by kasza była gładkim musem, poświęć nieco więcej czasu na dokładne i cierpliwe jej zblendowanie 🙂