Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

120g Kasza jęczmienna, pęczak, sucha
2 szklanki Woda
0,5 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł.
2 sztuki Jabłko średnie
2 łyżeczki Miód pszczeli
szczypta Gałka muszkatołowa, mielona
1 łyżeczka Cynamon mielony
10 sztuk Orzechy włoskie
szczypta Sól biała

Wart. odżywcza / 100g

308
Energia
7g
Białko
52g
Węgl.
9g
Tłuszcze
5,5g
Błonnik
Szarlotkowa kasza jęczmienna

Szarlotkowa kasza jęczmienna

Chcielibyście skosztować ciasta, ale nie chcecie pakować w siebie "pustych kalorii"? Mamy dla Was idealną propozycję, która pomoże Wam wybrnąć z opresji. Dzisiejsze danie jest pożywne, lekkie, a dodatkowo idealnie pachnie i smakuje szarlotką. Spróbuj koniecznie :)

  • 50 minut
  • Porcje 3
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: W garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli. Dodaj kaszę jęczmienną i gotuj przez ok. 35 minut, aż większość płynu zostanie wchłonięta.

KROK 2: Do mieszaniny dodaj cynamon, gałkę muszkatołową, miód, posiekane orzechy włoskie, mleko i wymieszaj. Gotuj jeszcze przez ok. 10 minut do wchłonięcia całego płynu.

KROK 3: Jabłka pokrój w cienkie półksiężyce, dopraw cynamonem. Do garnka wlej wodę, tak, aby zakryła dno garnka. Wrzuć jabłka i praż pod przykrywką przez ok. 5 minut.

KROK 4: Gotowe danie rozlej do miseczek i udekoruj podgotowanym jabłkiem.

Smacznego!

(Odwiedzony 5 812 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Antynowotworowe smoothie z niepaloną gryką
następny
Sałatka z kaszą pęczak i pieczonym kalafiorem

Dodaj Komentarz