Sposób przygotowania:
KROK 1. Sok z buraka i jaja dokładnie wymieszaj blenderem lub mikserem, następnie wsyp powoli i równomiernie mąkę z kaszy gryczanej i przyprawy, na końcu dodaj oliwę. Mieszaj do momentu powstania gładkiej i jednolitej masy. Następnie smaż z dwóch stron do momentu całkowitego zużycia ciasta naleśnikowego.
KROK 2. Fasolę i czosnek zmiel lub zblenduj na gładką masę, dodaj do niej sól, pieprz, sok z limonki. Awokado obierz i pokrój na podłużne plasterki. Pestki słonecznika i dyni upraż na suchej patelni.
KROK 3. Pastą z fasoli smaruj powierzchnię naleśnika, następnie układaj awokado, kiełki, pestki słonecznika i dyni oraz rukolę. Naleśnika złóż na pół lub na 4. Możesz tez zwinąć w rulon.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Moje ciasto na patelni zupełnie nie dało się przerzucić na drugą stronę, bo rozpadało się przy każdym podważeniu łopatką. Było jakby za suche. Jak temu zaradzić?
Nieprawidłowości może być kilka: zbyt rzadkie ciasto – spróbuj dosypać trochę więcej mąki, dodać jeszcze jedno jajko i dokładnie wszystko wymieszać, może to być też wina patelni – najlepsza w tym przypadku wydaje się patelnia z powłoką nieprzywierającą. No i najważniejsze – trzymaj się dokładnie receptury a wszystko się powinno udać.