Sposób przygotowania:
KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 st. C . Umieść pokrojoną w kostkę dynię na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop ją oliwą z oliwek, dodaj zmiażdżony czosnek i rozmaryn. Piecz przez 25 minut, aż dynia będzie miękka.
KROK 2: Kiedy dynia będzie się piekła, na łyżce oliwy z oliwek zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodaj kaszę i wymieszaj z cebulą. Smaż tak przez około minutę, a następnie wlej ¼ bulionu. Kiedy prawie cały płyn wyparuje, zacznij dodawać stopniowo pozostały bulion. W momencie gdy wykorzystasz cały bulion, a kasza będzie miękka, dodaj do niej upieczoną dynię, pokrojone orzechy i żurawinę. Wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.
KROK 3: Kaszotto nałóż na talerz i posyp tartym parmezanem.
Smacznego!