Sposób przygotowania:
KROK 1 SPÓD: Płatki zblenduj. W rondelku rozpuść miód z masłem orzechowym. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Następnie wyłóż masę na dno keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, dociśnij i włóż do lodówki.
KROK 2 MASA: Daktyle zalej ciepłą wodą i odstaw na 15 minut. Orzeszki podpraż na suchej patelni i posiekaj. Daktyle zblenduj z masłem orzechowym, dodaj orzeszki i wymieszaj. Gotową masę wyłóż na dno, wyrównaj i wstaw do lodówki na 60 minut.
KROK 3 POLEWA: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj mleko i wymieszaj. Zastygniętą masę wyciągnij z foremki i pokrój na batoniki, a następnie polej je czekoladą.
Smacznego!