Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

SPÓD
100 g Płatki owsiane
2 łyżki Kakao naturalne
2 łyżki Masło orzechowe
1 łyżka Miód pszczeli
MASA
150 g Daktyle
3 łyżki Masło orzechowe
50 g Orzeszki ziemne
POLEWA
50 g Czekolada gorzka
30 ml Mleko spożywcze, 2% tł.

Wart. odżywcza / 100g

220
Energia
7 g
Białko
25 g
Węgl.
11 g
Tłuszcze
3.5 g
Błonnik
Owsiany Snickers

Owsiany Snickers

Z połączenia płatków owsianych, chrupiących orzechów i czekolady można wyczarować wiele pyszności. Dziś proponujemy zdrowe batoniki, które przypadną do gustu nawet największym czekoladomaniakom.

  • 25
  • Porcje 10
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1 SPÓD: Płatki zblendujW rondelku rozpuść miód z masłem orzechowym. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Następnie wyłóż masę na dno keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, dociśnij i włóż do lodówki. 

KROK 2 MASA: Daktyle zalej ciepłą wodą i odstaw na 15 minut. Orzeszki podpraż na suchej patelni i posiekaj. Daktyle zblenduj z masłem orzechowym, dodaj orzeszki i wymieszaj. Gotową masę wyłóż na dno, wyrównaj i wstaw do lodówki na 60 minut. 

KROK 3 POLEWA: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj mleko i wymieszaj. Zastygniętą masę wyciągnij z foremki i pokrój na batoniki, a następnie polej je czekoladą.  

Smacznego!

(Odwiedzony 5 326 razy, 4 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Gryczanka na mleku z borówkami
następny
Krupnik z kaszą jaglaną

Dodaj Komentarz